Sonus-faber-Aida-walnut-hangfal
 • Sonus-faber-Aida-loft-hangfal
 • Sonus-faber-Aida-red-hangfal
 • Sonus-faber-Aida-wenge-hangfal
 • Sonus-faber-Aida-back-hangfal
 • Sonus-faber-Aida-reflex-hangfal
 • Sonus-faber-Aida-teto-hangfal
 • Sonus-faber-Aida-tweeter2-hangfal
 • Sonus-faber-Aida-woofer2-hangfal

105 000 EUR

Sku: 19882

Modern technológia

Higgyen a szemének, újdonságot lát. Bár az Aida megőrizte a tipikus lant formát és a jellegzetes megjelenését, mégis rengeteget változott. Röviden úgy mondhatnánk, bele épült az első bemutatótól számított néhány év műszaki, és elektroakusztikus fejlesztése. A 3 és 2/3-utas hangfal a nem látható részeken változott a legtöbbet. A Stealth Ultraflex kicsatolás, az Anima Legata, a Tuned Mass Damper, a Zero Vibration Transmission csak néhány az alkalmazott szabadalmak közül, amit tovább fejlesztettek benne. Az új Sound Field Shaping technológia gondoskodik a térábrázolás pontosságáról. A legradikálisabb változás a hangsugárzó készlet esetében tapasztalható. Teljesen megújult, minden egysége „made in Italy” neodymium motor rendszerűre cserélődött.

Az elegancia, az erő, pontosság és technológia. Mindenből a legtöbb, ahogy az elvárható egy zászlóshajó modelltől. Giuseppe Verdi operája is olasz mestermű, amibe ugyanúgy bele lehet merülni, mint az Aida hangjába. A hagyományok tiszteletének, és a technológiák fejlesztésének gyönyörű példája.

Általános jellemzők

Voice of Sonus Faber bemutatása

A közép és a magas sugárzó új kombinációs módját nevezi a gyártó a „Sonus Faber Hangjának”. Az ikonikus elrendezés mód és a 28 mm-es „Arrow Point” DAD (Damped Apex Dome) magas sugárzó csodálatos meleg hangját a közép sugárzó cellulóz pép membrános neodymium motor rendszere egészíti ki.

A Stealth Ultraflex rendszer bemutatása

Szabadalmaztatott eljárás, amely hatalmas mértékben csökkenti a harmonikus torzítást (THD), emellett jobb mélyhang átvitelt biztosít. A rendszer teljesen elhagyja a kicsatoló csövet, emiatt megszűnt az áramló levegő által keltett zaj is. A pontosan méretezett kamrák kontrollált mélyhang tartományt garantálnak.

A Tuned Mass Damper rendszer bemutatása

Ezt a technológiát normál esetben a világ legmagasabb felhőkarcilóiban lehet megtalálni. A pontosan hangolt súly ellentétes fázisú mozgással oltja ki a káros rezonanciákat. A mélyhang átvitel áttekinthetőségét jelentős mértékben növeli azzal, hogy elvezeti a rezonanciát, így az nem képes elszíneződést okozni.

A Zero Vibration Transmission rendszer bemutatása

Az alkalmazott technológia feladata, hogy teljesen leválassza a padlótól a kabinetet. A hangfal esetleges vibrációja, illetve a hordozó felület esetleges rezonanciája ugyanúgy rontaná a hangzást, ezért a rugós, elasztomert tartalmazó összetett rendszer feladata az, hogy mindkét irányba csillapítson. A lefelé irányított infra woofer erőteljes mélytartománya így nem képes befolyásolni a többi hangtartományt.

A Sound Field Shaper rendszer bemutatása

A hátrafelé néző közép és magas sugárzó feladata az, hogy a hangfal bármely szoba méretben tökéletes pontosságú színpadot legyen képes ábrázolni. A mélység és az objektum helyes méretű térbeli elhelyezkedését a hallgató egyéni ízlése szerint módosíthatja a Sound Field Shaper finomhangolásával.

Általános műszaki adatok:

Rendszer:

3 és 2/3-utas álló hangfal Sound Field Shaper, Zero Vibration Transmission, Stealth Ultraflex technológiákkal

A magas sugárzó:

A Sonus Faber saját fejlesztésű Arrow Point DAD (Damped Apex Dome), amely egy klasszikus dóm és egy ring sugárzó különleges ötvözete. A H28 XTR-04 ultra dinamikus linearitását a neodymium mágnes motornak köszönheti. A vibráció csökkentő optimalizált mechanikus felfüggesztés garantálja, hogy a külön kamrába szerelt magas hangját semmi nem színezi el. A természetes fa akusztikus labirintus külön ehhez a driverhez lett tervezve.

A közép sugárzó

Az M18XTR-04 teljesen Sonus Faber tervezés, ultra dinamikus, lineáris közép sugárzó. A lengő csévében a CCAW vezeték típust alkalmazzák kompozit hordozón, amely az elrendezésnek köszönhetően mentes az örvényáramtól. Tripla Kellog/Goeller gyűrűvel szerelve. A speciális membrán levegőn szárított, nem préselt anyagú, amelybe természetes rostokat kevertek a hangzás javítása érdekében. A maradék rezonancia csökkentésére viszkóz felületi csillapító anyagot alkalmaznak. Az üreg rezonancia kialakulása ellen csillapító kúp van beépítve. A kosár anyaga kétféle fémből van építve, amely amelyet CNC megmunkálás után kézzel fejeznek be. A két anyag kombinálása drámai módon csökkenti a kosár rezonanciát. A magas sugárzóhoz hasonlóan a közép is le van választva a front panelről. Speciális koaxiális antikompresszor alkalmazásával a membrán kifelé futó rezgéseit és akusztikus torzításait tökéletesen elnyeletik.

Wooferek:

A W22XTR-12. A membrán egy különleges 220 mm átmérőjű szendvics, amely magas minőségű szintetikus habanyag, két cellulóz erősítésű bevonat réteggel. A csévetest örvényáram kontrol design felhasználásával készült. Ez a jellemző kombinálva a hosszú lökettel garantálja a kiváló bemutatás módot akár a dinamika, akár a linearitás tekintetében. A Stealth reflex kicsatoló csővel kombinált hangolt kamrának köszönhetően a középtartomány tökéletes átvitelű. A szendvics technológia során alkalmazott anyagok természetes, gyors hangzást biztosítanak rendkívüli linearitás mellett.

Infra woofer:

Sonus Faber SW32XT-08. A saját tervezésű 320 mm-es mélysugárzó méhsejt szerkezetes kompozit szendvics membrán struktúrája nanokarbon technológiát alkalmaz. Ez a technológia a maximális merevség mellett erőteljes mélyhang prezentációt garantál frekvenciától függetlenül. A hosszúlöketű 4 inches cséve minden szoba méretben elegendő mélyhang tartalmat biztosít.

Hangzástér élesség beállítás:

A speciálisan kifejlesztett technológia a direkt, és visszavert hangok arányát szabályozza a Sonus Faberen. A hangzástér élesítő modul optimalizálja az azimuth és SPL értéket a hangzástérben.

 Magas sugárzó hangzástér élesség beállítás: a 29 mm-es ultra dinamikus dóm derivált drivere a tengelyiránytól eltérő sugárzási karakterisztikát biztosít

Hangzástér élesség beállítás közép sugárzó: 120 mm-es neodymium mágnes rendszer, papírpép és más természetes anyagok keverékéből álló membránnal. Maximális koherenciát biztosít a front középsugárzóval együtt.

Keresztváltó:

Rezonancia mentes progresszív meredekségű design, optimalizált amplitúdó/fázis átvitellel. Az alacsony frekvenciás impedancia érték erősítő barát. Az alkatrészek a lehető legjobb minőségűek: Murdorf ezüst/arany/olaj kondenzátorok, Jantzen Cross tekercs induktivitások.

Keresztezési frekvencia értékek: 55 Hz, 180 Hz, 250 Hz, 3000 Hz

 • Frekvencia átvitel: 18 – 35000 Hz
 • Érzékenység: 92 dB (2,83V/1 méter)
 • Nominális impedancia: 4 ohm
 • Teljesítmény: 100 – 1000 Watt torzítás nélkül
 • Méretek: 1725x482x780 mm (magxszéxmé)
 • Súly: 330 kg párban (550 kg szállítási súly párban)
 • Megjegyzés: a szállítási súly változhat, mivel a fadoboz által beszívott pára csekély mértékben módosíthatja a csomagolás súlyát.

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

“Sonus Faber Aida High-End Hangfal”értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Back to Top