T+A-talis-R-300-hangfal-demo
 • T+A-talis-r-300-allvanyos-hangfal-front
 • T+A-talis-r-300-allvanyos-hangfal-fekete
 • T+A-talis-S-300-hangfal-woofer

6 490 EUR

Sku: 19951

T+A Talis R 300 Állványos Hangfal

Talis hangfalak

Csaknem húsz év után a Talis név újra visszatér alumínium kivitelben. Az egy alumínium tömbből megmunkált kabinet gyönyörű megjelenését a magas gyártási minőségnek köszönheti. Az alumínium mint elsődleges alapanyag nem csak megjelenésében, de felépítésbeli tulajdonságainak köszönhetően is kiváló, ám korábban nem volt meg a megmunkálásának minden feltétele, ezért maradtak a gyártók inkább a fa használatánál. A nehézségek leküzdése után viszont sokkal vékonyabb falvastagság alkalmazható, ami jelentős méretcsökkentést tett lehetővé. A merev felépítésnek köszönhetően a mélyhang átvitel javult, és a rezonancia nem színezi el a közép és magashang tartományt. A térleképezés csodálatosan pontossá vált. A tervezők még arra is figyelmet fordítottak, hogy ne legyen csavar látható.

Az új generációs driverek és a hozzájuk hangolt keresztváltók a T+A Talis hangfalak hangját a kor megnövekedett igényeihez emelték. A Talis a német mérnöki munka, a design és a kimagasló minőségű hangzás tökéletes elegye.

Design filozófia

Az extrudált alumínium profil konstrukció kecses, merev és elegáns. A front panel nem tartalmaz sarkot vagy éles felületet, amely a hangzást természetes módon óvja meg a káros visszaverődésektől. Ez rendkívül fontos tulajdonság a színpadkép megalkotásakor. A levegős áttekinthető tér ábrázolás a T+A Talis hangfalak erőssége. Az alumínium elegendően nagy tömegű és merev ahhoz, hogy az átviteli tartomány széles lehessen. A mélytartalom káros rezonanciájától viszont meg kell óvni a közép és magas tartományt, ellenkező esetben a hang elszíneződik. Ezt a jelenséget a gyártó a ház belső oldalán alkalmazott speciális csillapító anyagokkal érte el a gyártó.

A drivereket teljesen a kabinet tulajdonságaihoz fejlesztették. Az alacsony felfüggesztés profil, a többszörösen merevített kosár, illetve a nagy lineáris membrán mozgás a hangot rendkívül pontossá teszi még nagyobb teljesítményen is. A sugárzási karakterisztika erősen függ a hangtartománytól. Minél magasabb, annál inkább irányított, ez természetes jelenség. A tervezők nagy figyelmet fordítottak arra, hogy az ultra széles átvitel magas tartomány részében, illetve a felső közép tartományon a lehető legszélesebb legyen a térábrázolás ideális hallgatási pozíciója. Hullámterelő illetve a front panel különleges kialakítása segíti a stabil éles színpadkép ábrázolást.

A T+A R 300 egy kompakt méretű állványos monitor kiváló hangzás jellemzőkkel. Az egész kabinet alumíniumból készült, amely különleges szálcsiszolt megjelenésével gyönyörű látvány elem a szobában. Bár csak 21 centi széles és 37 centi magas az R 300 hangja nagyobb méretű hangfalakkal is összehasonlítható. Az alkalmazott technológia és a különleges driverek teszik mindezt lehetővé. A nagyobb testvérétől örökölt technológiával épült mélyközép természetesen ehhez a kabinet mérethez van optimalizálva. Ekkora erőt a mélytartományban senki nem néz ki belőle. Meg kell hallgatnia ahhoz, hogy elhiggye, tényleg lehetséges pontos természetes mélytartomány előállítása kis méretű hangfalból is.

Az LS300 állvány külön rendelhető opció

LS300 állvány

Az LS300 állványt a Talis R 300-hoz tervezték. A hangfal alsó részét csavarokkal biztonságosan rögzítheti az állvány felső részéhez. A kábelezés az állványban rejthető. Megjelenésében tökéletesen illik az R 300-hoz.

A technológia:

A tervezés során nagy hangsúlyt fektettek a természetes hangzásra, és a levegős térleképezésre, valamint a kiváló mélyhang átvitelre. Ez utóbbi az a paraméter, amelyben az állványos hangfalak általában hiányt mutatnak. A titok részben az alumínium kabinetben rejtőzik, amely csekély falvastagság mellett a lehető legnagyobb merevséget, és belső űrtartalmat biztosítja. A merev membrán és a nagy kitérés nagy hangnyomás létrehozására képes.

Az ultra széles átvitelt biztosító magas sugárzó hullámterelőjét a front panelbe integrálták. Együtt a 170 mm-es high-end mélyközéppel kiváló minőségű levegős színpad leképezésre képes. A keresztváltót lineáris átvitelre hangolták, így az R 300 akár polcra helyezve is alkalmazható.

Műszaki adatok:

 • Kivitel: 2-utas bass-reflex
 • Névleges teljesítmény: 140 W
 • Zenei teljesítmény: 200 W
 • Impedancia: 4 ohm
 • Átviteli tartomány: 35 – 35.000 Hz
 • Érzékenység: 85 dB
 • Hangszóró készlet:
 • Mélyközép: 1×170 mm
 • Magas sugárzó: 1×25 mm
 • Törésponti frekvencia: 2000 Hz
 • Méretek: 370x210x280 mm (magasság x szélesség x mélység)
 • Súly: 15 kg
 • Kivitel: fekete szálcsiszolt (42), Silver szálcsiszolt (43)

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

“T+A Talis R 300 Állványos Hangfal”értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Back to Top