T+A-talis-S-300-hangfal-demo
 • T+A-talis-S-300-hangfal-silver
 • T+A-talis-S-300-hangfal-top
 • T+A-talis-S-300-hangfal-tweeter
 • T+A-talis-S-300-hangfal-inside
 • T+A-talis-S-300-hangfal-elolap

8 990 EUR

Sku: 19937

T+A Talis S 300 Hangfal

Talis hangfalak

Csaknem húsz év után a Talis név újra visszatér alumínium kivitelben. Az egy alumínium tömbből megmunkált kabinet gyönyörű megjelenését a magas gyártási minőségnek köszönheti. Az alumínium mint elsődleges alapanyag nem csak megjelenésében, de felépítésbeli tulajdonságainak köszönhetően is kiváló, ám korábban nem volt meg a megmunkálásának minden feltétele, ezért maradtak a gyártók inkább a fa használatánál. A nehézségek leküzdése után viszont sokkal vékonyabb falvastagság alkalmazható, ami jelentős méretcsökkentést tett lehetővé. A merev felépítésnek köszönhetően a mélyhang átvitel javult, és a rezonancia nem színezi el a közép és magashang tartományt. A térleképezés csodálatosan pontossá vált. A tervezők még arra is figyelmet fordítottak, hogy ne legyen csavar látható.

Az új generációs driverek és a hozzájuk hangolt keresztváltók a T+A Talis hangfalak hangját a kor megnövekedett igényeihez emelték. A Talis a német mérnöki munka, a design és a kimagasló minőségű hangzás tökéletes elegye.

Design filozófia

Az extrudált alumínium profil konstrukció kecses, merev és elegáns. A front panel nem tartalmaz sarkot vagy éles felületet, amely a hangzást természetes módon óvja meg a káros visszaverődésektől. Ez rendkívül fontos tulajdonság a színpadkép megalkotásakor. A levegős áttekinthető tér ábrázolás a T+A Talis hangfalak erőssége. Az alumínium elegendően nagy tömegű és merev ahhoz, hogy az átviteli tartomány széles lehessen. A mélytartalom káros rezonanciájától viszont meg kell óvni a közép és magas tartományt, ellenkező esetben a hang elszíneződik. Ezt a jelenséget a gyártó a ház belső oldalán alkalmazott speciális csillapító anyagokkal érte el a gyártó.

A drivereket teljesen a kabinet tulajdonságaihoz fejlesztették. Az alacsony felfüggesztés profil, a többszörösen merevített kosár, illetve a nagy lineáris membrán mozgás a hangot rendkívül pontossá teszi még nagyobb teljesítményen is. A sugárzási karakterisztika erősen függ a hangtartománytól. Minél magasabb, annál inkább irányított, ez természetes jelenség. A tervezők nagy figyelmet fordítottak arra, hogy az ultra széles átvitel magas tartomány részében, illetve a felső közép tartományon a lehető legszélesebb legyen a térábrázolás ideális hallgatási pozíciója. Hullámterelő illetve a front panel különleges kialakítása segíti a stabil éles színpadkép ábrázolást.

Talis S300 álló hangfal

A T+A S 300 hangfal egy szemrevaló kompakt álló hangfal, amely mindössze 21 centi széles, és 105 centi magas. A technológia és a hangminőség egyesül benne. Alumínium házában high-end hangszórók és pontosan hangolt keresztváltó állítja elő a széles dinamika tartománnyal fűszerezett rendkívül pontos bemutatót. Kimagasló mélyhang átvitel, és alacsony torzítás jellemzi.

A legújabb fejlesztésű driverek a mélyhang tartománytól a magasig akár kis, akár nagy hangerőn tökéletesen teljesítenek. A nyílt, levegős hangzástér dinamikus bemutatója élethű. A háromutas rendszer a teljes tartományon sík átvitelt garantál.

Az elképesztő mélyhang átvitel az alumínium háznak és a nagy tömegnek köszönhetően nem színezi el a közép és magas hangokat. Az áttervezett lábazat tömör rozsdamentes acél tüskéi teljes leválasztást garantálnak a padló irányából is.

A technológia

Általánosságban egy kisebb méretű kabinet a mélyhang tartományban nem képes nagy hangnyomás előállítására. Mivel az S300 nem általános darab, sokkal erőteljesebb mélytartományra képes az átlagnál. Ez részben az alumínium kabinetnek köszönhető, részben pedig az új fejlesztésű hangszóró készletnek. A merev membrán felület és a hosszú lineáris kitérés precíz nagy hangerejű mélyhang tartomány előállítására képes. A driverek paramétereit tökéletesen a kabinethez szabták. A közép sugárzó 300-tól 2000 Hz-ig élethű természetes hangzásra képes úgy, hogy a dinamika legapróbb változásait is híven tolmácsolja. A rezonanciamentes kónusz nem színezi a hangot, a tripla felfüggesztés pedig a pontos mechanikus mozgást garantálja.

Az új fejlesztésű magas sugárzó 35.000 Hz-ig tolja ki az átvitel felső részét. Levegős gyors hangja mentes a harsány részletektől. A válogatott alkatrészekből épült keresztváltó minden drivernek az optimális tartományt továbbítja függetlenül a teljesítménytől.

A Talis hangfalak különlegesen magas előírások szerint épülnek. Minden apró részlet a végletekig ki van dolgozva. Nem csak a kabineten kívül, de belül is.

Műszaki adatok:

 • Kivitel: 3-utas bass reflex
 • Névleges teljesítmény: 200 W
 • Zenei teljesítmény: 270 W
 • Impedancia: 4 ohm
 • Átviteli tartomány: 25 – 35.000 Hz
 • Érzékenység: 87 dB
 • Mély: 2×170 mm
 • Közép: 1×120 mm
 • Magas: 1×25 mm
 • Törésponti frekvenciák: 250Hz/2200Hz
 • Méretek: 1050x210x280 mm (magasság x szélesség x mélység)
 • Súly: 33 kg
 • Kivitel: Fekete szálcsiszolt (42), Silver szálcsiszolt (43)

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

“T+A Talis S 300 Hangfal”értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Back to Top